Učenik četvrtog razreda Tehničke škole iz Trebinja Nikola Ninković osvojio je drugo mjesto na takmičenju BiH iz informatike i jedini je učenik iz Hercegovine koji je ikada obezbijedio učešće na nekom od međunarodnih takmičenja iz ovog predmeta.

Trebinje - Nikola Ninkovic

Nikolin mentor i profesor u Tehničkoj školi Nebojša Bovan Srni je potvrdio da će se u narednih 15-tak dana održati dodatno takmičenje za četiri učenika sa takmičenja BiH i da će se tada znati da li će učenik Tehničke škole ići na takmičenje na Balkansku ili Svjetsku informatičku olimpijadu.

Zahvaljujući svom radu, znanju i entuzijazmu, kao i profesoru Bovanu koji mu predaje od prvog razreda srednje škole, Nikola je osim iz informatike pokazao zavidno znanje i na takmičenju inovatora, gdje je u domenu softvera osvojio specijalnu nagradu i zlatnu plaketu.

Nikola na takmičenjima učestvuje već više godina i osvaja najbolje rezultatate, a u ovoj školskoj godini osvojio je prvo mjesto iz informatike na regionalnom takmičenju, drugo na republičkom i na nivou BiH, dok je iz programiranja bio najbolji na republičkom takmičenju.

Bovan je podsjetio da su učenici Tehnička škola iz Trebinja ove godine na regionalnom takmičenju iz informatike zauzeli sva tri prva mjesta.
Tehnička škola iz Trebinja je primjer dobre obrazovane ustanove koja sa stručnim kadrom i talentovanim učenicima postiže zapažene rezultate na takmičenjima iz svih oblasti.