Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ poslale su juče radnike, čamce, vozila i ostalu neophodnu pomoć u najugroženije gradove od poplava u sjevernom dijelu Republike Srpske, potvrđeno je portalu TrebinjeLive u ovom preduzeću.

poplave bih

"Hidroelektrane na Trebišnjici su tokom noći poslale po dva motorna čamca i terenska vozila i deset ljudi Doboju, najugroženijem gradu kojeg su tokom prethodnih dana zahvatile poplave", istakao je za TrebinjeLive Gordan Mišeljić, generalni direktor HET-a.

HET poziva da se svi raspoloživi resursi Hercegovine uključe u pomoć ugroženom stanovništvu Republike Srpske, što podrazumijeva vatrogasna društva, civilnu zaštitu i ostale kolektive, bilo u ljudstvu i opremi ili u konzerviranoj hrani. 

Interventnu grupu radnika pripremili su i u Rudniku i termoelektrani "Gacko", koju će, ako se ukaže potreba, staviti na raspolaganje najugroženijim područjima Srpske, potvrdio je za naš portal Milenko Milidrag, direktor RiTE "Gacko" i dodao da su "Elektro Doboju" poslali faks u kojem su se ponudili sa potrebnim stručnjacima kako bi pomogli u otklanjanju problema koji su u njihovoj nadležnosti. Takođe, ponuđena im je i sva druga pomoć, napominje Milidrag.

Situacija na poplavljenim područjima u Srpskoj je teška i ulažu se nadljudski napori da se pruži naophodna pomoć ugroženom stanovništvu.