Na inicijativu Vlade Republike Srpske, kompanija M:tel je aktivirala humanitarni broj 1458 na koji se može donirati jedna KM za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Srpske.

telefon

Crnogorski Telekom danas je takođe otvorio SMS donatorsku liniju 14543 za pomoć građanima pogođenim poplavama u Srbiji i BiH.

SMS donatorska linija 14543 otvorena je za korisnike mobilne telefonije, a cijena SMS-a ka tom broju iznosi jedan evro, sa uključenim PDV-om. Telekom se odriče svojih prihoda, saopšteno je iz kompanije.

Novac koji bude sakupljen preko donatorske linije biće uplaćen na račun Crvenog krsta Crne Gore, i preko Crvenog krsta Srbije i BiH upotrijebljen za saniranje štete i konkretnu pomoć ugroženom stanovništvu.

Crnogorski Telekom poziva sve korisnike da se pridruže akciji, kako bi zajedno pokazali solidarnost i pomogli stanovnicima susjednih država čiji su životi ugroženi vremenskim nepogodama.

Crveni krst Crne Gore otvorio je žiro-račun na koji građani mogu uplatiti pomoć stanovnicima BiH i Srbije koji su pogođeni nezapamćenim poplavama.

Račun je otvoren kod Hipotekarne banke, a broj računa je: 520-2923-36.

U Crvenom krstu kažu da je uspostavljena direktna komunikacija sa predstavnicima nacionalnih društava Crvenog krsta Srbije i BiH, kako bi se upoznali sa njihovim potrebama.

"Iz Crvenog krsta Srbije dobili smo informaciju da trenutno raspolažu dovoljnim resursima za interventno djelovanje, dok je iz BiH upućen apel za dostavljanje materijalne pomoći. U odnosu na njihove prioritetne potrebe, Crveni krst Crne Gore će Crvenom krstu BiH uputiti pomoć u kanisterima za vodu, čizmama i konzervisanoj hrani", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.