Predsjednik Gradskog odbora Mladih socijaldemokrata Trebinje Nemanja Stolica smijenjen je danas sa te funkcije zbog propusta u radu usljed kojih je došlo do objavljivanja sporne fotomontaže na društvenoj mreži "Fejsbuk", saznaje Srna.

snsd go trebinje

Na tu funkciju imenovan je Nedeljko Lambeta.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić podnio je zahtjev ministru unutrašnjih poslova i direktoru Policije Republike Srpske za provođenje istrage zbog objavljivanja fotomontaže na stranici društvene mreže "Fejsbuk" Mladih socijaldemokrata Trebinje, na kojoj je, kako je naveo, prikazan u nacističkoj uniformi.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović ranije danas rekao je Srni da se Mladi socijaldemokrati ograđuju od bilo kakvih stavova iznesenih na "Fejsbuk" stranici, te da je jedina zvanična stranica ove organizacije - Mladi socijaldemokrati.

"Mladi socijaldemokrati ni na koji način nisu vrijeđali nikoga pravljenjem fotomontaža. Jedina grafika koju smo radili za Dan pobjede nad fašizmom bila je grafika spomenika borcima Kozarske bitke", istakao je Petrović.