Danas je, povodom proslava maturskih i drugarskih večeri,  u sali za sastanke Centra javne bezbjednosti Trebinje /CJB Trebinje/, održan radni sastanak komandira Policijske stanice Trebinje, načelnika Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije grada Trebinja i direktora svih osnovnih i srednjih  škola sa područja grada.

sastanak policije i direktora skola u trebinju

Komandir Policijske stanice  Trebinje Miodrag Janković je, na konferenciji za novinare, koja je održana  nakon sastanka,  istakao  cilj današnjeg sastanka,a to je  zajedničko preventivno djelovanje  kako bi proslave maturskih i drugarskih večeri bile bezbjedne, odnosno  proslave protekle bez i najmanjeg incidenta.

Direktor  Tehničke škole Nebojša Rudakijević  je rekao da sa policijom imaju odličnu saradnju, teda se ovakvi sastanci prije proslava maturskih večeri održavaju već nekoliko godina i da do sada nije bilo incidenata.

Direktor osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški Dragan Mrdić takođe je rekao  da do sada nije bilo incidenata tokom drugarskih večeri.  „S obzirom da se radi o maloljetnicima djecu po završetku proslave  preuzimaju roditelji“, naglasio je Mrdić.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske  i poslove komunalne policije grada Trebinja   Pero Jelačić rekao je da će inspekcije i komunalna policija postupati  u skladu sa pozitivnim propisima s akcentom na  kontrolu primjene Uredbe  o  zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godina.