Rajko Vasić u Bileći: Za političku partiju bitno uvažavanje članstva i birača

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 14. 05. 2014. - 19:40h

Publicista Rajko Vasić održao je danas u Bileći predavanje o temi „Politička stranka, organizacija i vođenje izborne kampanje“, ukazujući da je za uspjeh političke partije neophodno maksimalno uvažavanje članstva i glasača.

rajko vasic

„Ovo je na neki način priprema za predstojeće izbore, ali i objašnjavanje teoretsko-praktičnog koncepta političke stranke koja praktičnim organizacijama može da pokrije svako biračko mjesto“, rekao je Srni Vasić, koji je i član Glavnog izbornog štaba SNSD-a.

On je istakao da je to koncept koji kompletnu organizacionu vertikalu stranke pojednostavljuje, a organizacionu horizontalu, opštinske i mjesne odbore širi oko biračkih mjesta i tako se potpuno okreće aktivistima, članovima i biračima.

Vasić je dodao da svaki koncept ima jedan dio idealističkog i da nije moguće sve ostvariti u realnoj aktivnosti i životu, ali da je on dobrim dijelom ostvaren posljednjih više od 10 godina njegovog angažmana u organizaciji političke partije i pripremi izbornih kampanja.

„Ono što smo mi kao SNSD postizali na izborima pokazuje da je ovaj koncept uvijek bio i ostvarivan i ostvaren“, istakao je Vasić.

On je podsjetio da je prije mjesec dana izašla i njegova nova knjiga „Politička stranka – permanentne izborne aktivnosti“, koja se bavi konceptom organizovanja političkih stranaka i pokazuje šta je neophodno učiniti da političke stranke svakodnevno komuniciraju sa svojim članstvom i javnošću.

Vasić, koji je donedavno bio izvršni sekretar SNSD-a, podsjeća da je skoro dvije decenije na razne načine učestvovao u izbornim kampanjama i aktivnostima ove stranke i da je samostalno organizovao četiri pobjedničke kampanje SNSD-a.

Predavanje u Bileći je bilo veoma posjećeno, a osim članova SNSD-a prisustvovali su i simpatizeri drugih političkih partija i građani ove opštine.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja