Publicista Rajko Vasić održao je danas u Bileći predavanje o temi "Politička stranka, organizacija i vođenje izborne kampanje", ukazujući da je za uspjeh političke partije neophodno maksimalno uvažavanje članstva i glasača.

rajko vasic

"Ovo je na neki način priprema za predstojeće izbore, ali i objašnjavanje teoretsko-praktičnog koncepta političke stranke koja praktičnim organizacijama može da pokrije svako biračko mjesto", rekao je Srni Vasić, koji je i član Glavnog izbornog štaba SNSD-a.

On je istakao da je to koncept koji kompletnu organizacionu vertikalu stranke pojednostavljuje, a organizacionu horizontalu, opštinske i mjesne odbore širi oko biračkih mjesta i tako se potpuno okreće aktivistima, članovima i biračima.

Vasić je dodao da svaki koncept ima jedan dio idealističkog i da nije moguće sve ostvariti u realnoj aktivnosti i životu, ali da je on dobrim dijelom ostvaren posljednjih više od 10 godina njegovog angažmana u organizaciji političke partije i pripremi izbornih kampanja.

"Ono što smo mi kao SNSD postizali na izborima pokazuje da je ovaj koncept uvijek bio i ostvarivan i ostvaren", istakao je Vasić.

On je podsjetio da je prije mjesec dana izašla i njegova nova knjiga "Politička stranka - permanentne izborne aktivnosti", koja se bavi konceptom organizovanja političkih stranaka i pokazuje šta je neophodno učiniti da političke stranke svakodnevno komuniciraju sa svojim članstvom i javnošću.

Vasić, koji je donedavno bio izvršni sekretar SNSD-a, podsjeća da je skoro dvije decenije na razne načine učestvovao u izbornim kampanjama i aktivnostima ove stranke i da je samostalno organizovao četiri pobjedničke kampanje SNSD-a.
Predavanje u Bileći je bilo veoma posjećeno, a osim članova SNSD-a prisustvovali su i simpatizeri drugih političkih partija i građani ove opštine.