Savez nezavisnih socijaldemnokrata /SNSD/ saopštio je da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i njegova skupštinska većina rade dijametralno suprotno od onoga što su propagirali u kampanji, te se nekontrolisano gomila gradska administracija u koju se zapošljavaju istaknuti partijski aktivisti nove vlasti, kao i brojni "stranački prvaci" i njihovi srodnici.

snsd go trebinje

"Predizborna primjedba o glomaznosti gradske uprave zvuči smiješno, spram današnjeg stanja, a o znanju, stručnosti i potrebama je bespredmetno govoriti", navode iz SNSD-a povodom brojnih izjava i obećanja Saveza za promjene u kojima se građanima Republike Srpske nudi bolji i pravedniji život.

Iz SNSD-a navode da je apsurd cijele priče da su to one iste snage koje su u Trebinju prije lokalnih izbora 2012. godine, po istoj matrici, nudile blagostanje, u vidu investicionog zamaha, odgovornog rukovođenja, te pravednijeg i kontrolisanog zapošljavanja.

"Broj zaposlenih se ne povećava samo u gradskoj administraciji, već i u javnim ustanovama, a da bi se zadovoljili apetiti široke koalicije, izmišljaju se nove ustanove i pozicije", ističu u SNSD-u.

Iz ove stranke navode da je za te apetite potreban i novac, pa je gradska vlast posegla za novim kreditnim zaduženjem od 3.500.000 KM, sa nepovoljnom kamatnom stopom, a taj iznos zaduženja, u jednoj godini, je veći u odnosu na cjelokupnu osmogodišnju vlast SNSD-a.

"Sredstva se, naravno, neće trošiti na otvaranje novih proizvodnih radnih mjesta, niti će građani Trebinja značajnije osjetiti njihove efekte", poručuju iz SNSD-a.

Iz ove stranke navode da se dodatni novac za zadovoljenje koalicionih apetita obezbjeđuje i prodajom gradske imovine, po svaku cijenu.

"Kao da ovi indirektni udari na građane Trebinja, kroz kreditno zaduženje i prodaju imovine, nisu bili dovoljni, pa ih je ove godine dočekao i 150 odsto veći porez na imovinu", napominju u SNSD-u.

Iz ove stranke naglašavaju da od najavljenih investicija i projekata nema ništa, osim novih obećanja i iluzija, te se umjesto dovođenja investitora i pravljenja ambijenta za njihov dolazak, destimulativnim mjerama i svađalačkom retorikom tjeraju već postojeći.

"Kao jedan od predizbornih aduta najavljivali su dolazak fabrike obuće `Bema` u Trebinje. Nakon izbora, nisu imali znanja i želje da obezbijede uslove da se ta investicija i desi. Štaviše, Marinko Umičević, jedan od suvlasnika `Beme` i ugledni privrednik, shvatio je da u ovoj družini za promjene nema energije za stvaranje boljih uslova za razvoj i privređivanje, te je tu družinu i napustio", podsjetili su iz SNSD-a.