Na dubrovačkom Olimpijskom bazenu u Gružu, 10. i 11. maja, u organizaciji Plivačkog kluba „Jug“, održano je Deveto međunarodno plivačko takmičenje „Zlatni Orlando“.

zlatno orlando plivaci leotara dubrovnik

Na ovome renomiranom plivačkom mitingu učestvovalo je preko 300 plivača iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

PK „Leotar“ u Dubrovniku je predstavljalo deset plivača, i to: Jovan Topalović, Zoran Vujičić, Ana Čučković, Anastasija Vlatković, Marija Rosandić, Marija Ninković, Sandra Rosandić, Sanja Krivoglav , Helena Lakić i Teodora Kraljević.

Na otvaranju ljetnje sezone takmičenja, za trebinjske plivače, u olimpijskim 50-metarskim  bazenima, plivači Leotara su potvrdili svoj kvalitet osvojivši devet medalja, od čega dvije zlatne, četiri srebrne i tri bronzane.

U Gružu od plivača Leotara najuspješnija je bila Ana Čučković /1998/, koja je osvojila zlatne medalje u disciplinama 50m i 100m prsnim stilom, dok je na 50m leđno i 50m slobodno bila srebrna.

Ana je i u apsolutnoj konkurenciji bila na postolju, na 50m prsno osvojila je srebrnu medalju, dok je na duplo dužoj disciplini, 100m prsno, osvojila bronzu u apsolutnoj konkurenciji.

Zoran Vujičić /1981/ u apsolutnoj konkurenciji na 200m delfin osvojio je srebrnu medalju, a Anastasija Vlatković /1998/ u disciplini 100m slobodno osvojila je bronzanu medalju.

Na takmičenju u Dubrovniku medaljom se okitila i jedna od najmlađih plivača Leotara, Helena Lakić /2005/. Ona je u konkurenciji 2004. i mlađi, u disciplini 100m slobodno, zauzela treće mjesto.