Disk-džokej, kod nas poznatiji kao skraćenica „di-džej“, je osoba koja je odgovorna za puštanje muzike u klubovima, radio stanicama, modnim revijama, a razgovor na ovu temu uradili smo sa Đorđem Bošnjakom, disk-džokejem iz Bileće.

djordje bosnjak di dzej bileca

Muziku je počeo da pušta 2004. godine, i od tog trenutka on je glavni i odgovorni urednik na mnogim žurkama širom Hercegovine, ali i zemalja regiona. To su bili neki prvi, manji koraci na početku moje di-džej staze. A čim su prvi koraci, nužno su i nesigurni. Počeo sam sa privatnim žurkama sa drugim di-džejevima, i vremenom sam nastupao pred sve većim brojem ljudi. Moj put tu počinje da dobija smisao! Sigurnim koracima sam krenuo da osvajam klubove i diskoteke širom regiona”, kaže za TrebinjeLive Đorđe Bošnjak i dodaje da je u dosadašnjoj karijeri radio sa mnogim zvijezdama, poput Aca Lukasa, Dženana Lončarevića, Rade Manojlović, Nikole Rokvića…

Svoju muziku opisuje riječima “luda žurka”, a njegova publika uvijek bude među prvima koja čuje nove hitove i remiks klupske scene.

Kaže da očekuje da u narednih godinu dana bude poznatiji i priznatiji di-džej nego u ovom trenutku, i dodaje da mu se sviđa rad DJ Bobby-a.

Ove godine radio je “Mašinijadu 2014”, žurke za za studente, koje su se održavale u hotelskim diskotekama gdje je bilo i preko 2.000 studenata iz Srbije, BiH, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

U slobodno vrijeme vozi motor ili se odmara sa djevojkom i drugovima. Redovno čita onlajn izdanja časopisa, a dodaje da najveći strah ima od Boga, kao i da ne zaspe za volanom dok se vraća sa nastupa.

djordje bosnjak di dzej bileca

Dobili smo informaciju da će se u Hercegovini uskoro održati “DJ FEST”?  Taj Fest je već bio u Nevesinju prošle godine. Učestvovali su di-džejevi iz regije. Ove godine se sve podiglo na veći nivo, a ‘DJ FEST 2014’ održaće se u Trebinju, Nevesinju i Bileći”, kaže Đorđe i dodaje da će na istom nastupiti poznate zvijezde di-džej scene, poput  Geo Da Silva i Dea Tosić.

Na kraju razgovora ima i kratku, ali jasnu poruku: “Uživajte u životu, trudite se da ga iskoristite, da postignete nešto u njemu i živite zdravo”.