Status Siniše Meštrića, koji je na Fejsbuku objavio da nudi besplatno ljetovanje u Dubrovniku porodici koja nema novaca za to, pogotovo ukoliko je riječ o porodici koja ima djecu s bronhijalnim problemima, kojima bi stoga godila promjena zraka, izazvao je pravu akciju.

smjestaj dubrovnik besplatan porodice

Siniša je objavio kako nudi besplatan sedmodnevni odmor u septembru te da je u mogućnosti primiti majku s dvoje ili troje maloljetne djece.

Pokriveni svi troškovi

Objavio kako će im biti pokriveni troškovi prevoza u oba pravca, hrana i smještaj, a kako je jedini uslov da je riječ o porodici teškog imovinskog stanja.

Siniša je na svom Fejsbuk profilu pozvao i svoje prijatelje da se uključe u akciju, ako nikako drugačije barem prijedlozima i idejama, kako bi se podigla na višu razinu.

Primjerice, da iznajmljivači u posezoni svoje apartmane ili sobe na jednu sedmicu ustupe porodicama koje ljetovanje ne mogu priuštiti.

Sinišin status i jeste  pokrenuo akciju i ljudi su se počeli odazivati te sada traži pomoć u organizaciji i širenju projekta.

Javljaju se i iznajmljivači

Kako je objavio, javili su se i iznajmljivači te osobe koje imaju viška smještaja koji mogu ponuditi, a odazvali su se i oni koji poznaju osobe kojima bi takav odmor trebao.

Siniša je objasnio kako već godinama ugošćava porodice kojima je to potrebno te kako je neprocjenjiv osjećaj kada se takvom gestom pomogne potrebitim ljudima, ali i kako je riječ o prijateljstvima koja ostaju cijeli život.

Siniša je pozvao sve ostale korisnike Facebooka da podijele njegov status kako bi akcija bila što obuhvatnija ili da se jave ukoliko žele pomoći u organizaciji ili imaju smještaj koji mogu ponuditi.