Članovi omladinske selekcije Gradskog kulturno-umjetničkog društva “Alat” iz Trebinja su ostvarili zapažene rezultate na folklornom festivalu za mlade “Mali zlatni opanak” u Valјevu.

zlatni opanak valjevo

Juniorski sastav u konkurenciji od 14 do 17 godina osvojio je prvo, dok je mlađi sastav koji se takmičio u konkurenciji od 10 do 14 godina osvojio drugo mjesto, na ovom prestižnom festivalu folklora.

Predsjednik društva Dragan Mijović kaže da su se valјevskoj publici predstavili igrama iz Hercegovine, te igrama aleksinačkog Pomoravlјa koje je publika prihvatila sa oduševlјenjem.“Nastavili smo tradiciju odličnih rezultata na ovom prestižnom festivalu”, kaže Mijović i napominje da je na smotri folklora u Valјevu nastupilo nekoliko stotina plesača iz ansambala Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Prvi sastav Gradskog kulturno umjetničkog društva “Alat” otputovao je u Beograd na Adu Ciganliju, gdje ih čeka nastup na Međunarodnoj smotri folklora “Zaigraj – zapevaj”, na kojoj će 12 ansambala iz različitih zemalјa predstaviti izvorno narodno stvaralaštvo svojih sredina. Uporedo će biti organizovano i takmičenje u pripremanju roštilјa na kojem u okviru 5. “Čukaričke ferijalne roštilјijade” učestvuje oko 500 učesnika.