Učenici Javne ustanove „Centar srednjih škola“ iz Trebinja pokrenuli su humanitarnu akciju za prikupljanje potrebnih novčanih sredstva za našu sugrađanku Milicu Ijačić.

humanitarna akcija za milicu ijacic (1)

Prema riječima učenika ove vaspitno-obrazovne ustanove, akcija će trajati dok se ne završi škola, a sve sa ciljem da se Milici koliko-toliko pomogne u liječenju u klinici u Orlandu. „Akcija se sprovodi u okviru projekta sedmice koji imamo na kraju svake školske godine. Naša škola se priključila toj akciji kako bi Milica ubrzo ponovo koračala ulicama Trebinja“, istakla je Snežana Vidačak, učenik ove ustanove i dodala da su se akciji odazvali svi učenici i profesori škole, koji će u narednim danima na smjene stajati kraj kutija, koje će biti postavljene na Trgu slobode, u Starom gradu i ispred Tržnog centra „Maksi“.

Ona napominje da su se Trebinjci, do sada, odazvali u velikom broju.

Milica Ijačić je dvadesettrogodišnja djevojka iz Trebinja koja je prije četiri godine povrijedila kičmu poslije pada sa drveta, a za dalje liječenje i oporavak neophodan je odlazak na Kliniku u američkom gradu Orlandu. Mjesec dana boravka košta oko 8.000 dolara, a u cijenu nisu uključeni troškovi puta i smještaja.

humanitarna akcija za milicu ijacic

„Što se tiče učenika Centra srednjih škola njima sam veoma zahvalna što su pokrenuli ovu akciju. Ovo je jedna divna stvar ne zbog toga što su oni ovo uradili za mene, već jer su oni prepoznali moju želju da ponovo koračam. Ujedno, ovo je jedna lijepa reklama i školi i njima kao učenicima, jer dokazuju da su spremni da pomognu drugom“, rekla je za TrebinjeLive Milica Ijačić i dodala da je zadovoljna dosadašnjim akcijama, te da su Trebinjci i te kako humani ljudi. Ona napominje da ako se akcija nastavi aktuelnim tempom da bi u Ameriku na liječe mogla već u julu. milica ijacic pomoc

Prognoze za Miličin oporavak su pola-pola, a naša Trebinjka se nada da će u svom cilju uspjeti. Kako kaže, koristi Hessingov aparat, i redovno odvaja vrijeme da stoji kako ne bi izgubi osjećaj. „Prošle godina na početku ljeta uz pomoć aparata koračala sam 100 metara, a na kraju ljeta preko kilometar“, kaže Milica.

Miličin otac je zaposlen, a majka joj je u penziji, dok joj je brat student, a sestre su joj se udale. Za njih 8.000 dolara mjesečno je nedostižna cifra, ali se nadaju da će uz pomoć dobrih ljudi uspjeti, i da će sa Milicom ponovo koračati trebinjskim ulicama.