Iz porte Sabornog hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, uz blagoslov oca Momčila Pejičića, upravo je krenulo petnaest mladića ka manastiru Ostrog, u Crnoj Gori.

hodocasnici iz trebinja na krenuli na put ka manastiru ostrog

Tradicionalno iz najjužnijeg grada Srpske krene više grupa, dok su već nekolike na putu za ovu veliku svetinju, a sve u povod praznika Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog koji se praznuje 12. maja.

"Krenuli smo na tradicionalno putovanje prema Ostrogu, a u povod velikog praznika. Na ovo smo se odlučili jer se ovaj praznik kod nas Hercegovaca posebno praznuje i poštuje. Na pokloničko putovanje je krenulo petnaest mladića, neki po prvi put, a neki već tradicionalno. Očekujemo naporan put, ali ovo je veliki izazov za nas. Ipak, uz pomoć Boga sve ćemo prepreke savladati", rekao je za TrebinjeLive Minja Stević, kojem je ovo četvrti put da ide pješke pod Ostrog, i dodao da se svi nadaju da će u Ostrog doći sutra, gdje će i prespavati, a zatim se u nedjelju pokloniti čudotvornim moštima svetog oca Vasilija.

Na put ka manastiru Ostrog jutros su krenuli, između ostalog, i grupe iz manastira Zavala, te članovi Ansambla narodnih igara /ANI/ "Jovan Dučić" iz Trebinja.

hodocasnici iz trebinja na krenuli na put ka manastiru ostrog

hodocasnici iz trebinja na krenuli na put ka manastiru ostrog