Nesvakidašnji ulov u Meljinama kod Herceg-Novog jutros je imao mještanin Dalibor Dado Pavićević /35/, dugogodišnji ribar koji je u mreži izvukao umjesto nekog živog kapitalca bombu, tačnije raketu, poznatiju kao „svitac“.

ulovio raketu u moru dalibor dado pavicevic herceg novi

„Sinoć sam 100 metara od obale, od kupališta Lazaret, bacio mreže. Jutros kada sam pokušao da izvučem mrežu osjetio sam neku težinu i mislio sam da se riba namamila. Međutim, vidio sam da se ne radi o ribi. Kada sam predmet podizao vidio sam jedan komad željeza. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je riječ o eksplozivnoj napravi. To u stvari nisam u prvom momentu mogao ni da vidim jer je izvučeni predmet bio obrastao koralima“, kaže za TrebinjeLive Dado Pavićević i dodaje da je, nakon što je obavijestio MUP, saznao da je riječ o raketi zemlja-vazduh.

Njena je veličina oko 120 centimetara i teška je negdje između 10 i 15 kilograma. Pavićević ju je izvukao na čamac, a detonator je zapeo u ribarsku mrežu. Raketa se nalazila pod blatom, na dubini od oko 10 metara. ulovio raketu u moru dalibor dado pavicevic herceg novi

Ovaj slučaj potvrđuje da priobalni dio nije dobro očišćen i ovo je opomena da se mora ovom pojasu posvetiti veća pažnja. Nejasno je da li ima još ovakvih eksplozivnih naprava jer je to potrebno znati iz razloga što je na samo stotinjah metara ka obali plaža Lazaret, a na istom mjestu je planirana i gradnja marine.

Pavićevićev „trofejni ulov“ ponijeli su pripadnici policije, ali oni nisu dali podatak iz kojeg je perioda.

Dobro je da se sve dobo završilo, a ribari i radoznali građani čestitaju Pavićeviću na hladnokrvnosti i energičnosti da se ova eksplozivna naprava ukloni iz njegove mreže i mora.