Povodom Svjetskog dana slobode medija svim novinarima i novinarkama grada Trebinja i Republike Srpske, koji predano i u najtežim uslovima rade po najvišim standardima svoje struke, Gradski odbor Srpske demokratske stranke /GO SDS/ Trebinje upućuje iskrene čestitke.

glavni odbor sds-a zasijedao u trebinju

Gradski odbor Srpske demokratske stranke Trebinje koristi priliku da na današnji dan, kada se obilježava Svjetski dan slobode medija, osudi sve fizičke i verbalne napade na novinare, koji su u posljednje vrijeme sve učestaliji.

"Zbog ogromnih pritisaka na medije kako od strane vladajuće političke stranke, tako i pojedinih privrednih moćnika koji su produžena ruka SNSD-a, mnogim predstavnicima medija je teško u namjeri da budu objektivni, transparentni, pouzdani, iskreni", navodi se u saopštenju SDS-a, povodom Svjetskog dana slobode medija.

Vladajuća elita i njen vođa bi željeli da budu vlasnici i glavni urednici svih medija, počev od lokalnih do republičkih, kako bi svi radili u njihovom interesu i kako bi što više manipulisali građanima Republike Srpske, navodi se u saopštenju SDS-a Gradski odbor Trebinje.

"Ipak, kod naših građana više ne može proći niti jedna laž, ni obmana, oni dobro znaju šta je tačno, objektivno i istinito, što će i pokazati na predstojećim izborima", kaže se u saopštenju.

Svjedoci smo da je današnji profesionalni i materijalni položaj novinara veoma težak. Nedefinisan je zakonski okvir i njihov radni položaj, piše u saopštenju SDS-a uz čestitke medijima koji svoj posao obavljaju u skladu sa novinarskim kodeksom, poštujući novinarske standarde i profesionalnost.