Na Trgu slobode u Trebinju večeras je priređen Međunarodni festival folklora na kojem se predstavilo šest folklornih društava iz Bugarske i Grčke po dva, te po jedno iz Slovenije i Turske.

medjunarodni festival folklora trebinje 2014

Mnogobrojni Trebinjci, ali i veliki broj turista, uživali su u jednoipočasovnom programu, a kroz igru i muziku predstavili su se tradicionalnim igrama iz zemalja iz kojih su došli u grad Jovana Dučića.

Organizator  je "Blu dajmond", međunarodna organizacija koja širom Evrope organuzuje slične manifestacije, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Grada Trebinje. Dogovor oko gostovanja u najjužnijem gradu Srpske je postignut na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu. "S obzirom da KUD 'Hercegovina' Petrovo polje organizuje svoj deseti jubilarni Sabor folklora, onda smo današnju i sutrašnju manifestaciju spojili u jedno. Ako vrijeme dozvoli sutra ćemo ponovo biti na Trgu, a ako ne onda idemo u sportsku dvoranu. U razgovoru sa 'Blu dajmondom' dogovorili smo se da pokušamo da svake godine u Trebinju organizujemo sličnu manifestaciju", rekla je za TrebinjeLive Tatjana Bulajić, direktor Turističke organizacije Grada Trebinje i dodala da je za nastup bilo zainteresovano jedanaest društava, ali da zbog nedovoljnog smještajnog kapaciteta nisu svi mogli biti gosti Trebinja

Sa društvima iz Grčke došao je i autobus turista, i prema riječima Bulajićeve, sada je sve na Trebinjcima. "Sad je sve na nama. Ako ostavimo dobru sliku o gradu i ako budemo dobri domaćini sigurno je da ćemo ih ugostiti i u narednom periodu", zaključila je Bulajićeva.

Na kraju večerašnjeg programa učesnicima su uručene zahvalnice i priznanja, a gosti su poklone uručili i Turističkoj organizaciji Grada Trebinje, koja se i ovaj put pokazala kao dobar domaćin.

Festival folklora završava sutra.