Novinarima i svim zaposlenim u medijima Republike Srpske,  redakcija portala TrebinjeLive čestita 3. maj -  Svjetski dan slobode medija.

svjetski dan slobode medija

Svim kolegama, koji se osjećaju slobodno u svom poslu, čestitamo praznik, a onima koji su pod uticajem različitih segmenata društva želimo uspješnu borbu i konačnu pobjedu.

Iako je sedma sila dovedena na crne grane i novinari nisu u mogućnosti da svojom zaradom obezbijede egzistenciju svojim porodicama, ipak, napominjemo, i pored svih centara ekonomske i političke moći u većini su ostali odani novinarskom kodeksu, a to podrazumijeva profesionalnost u svom poslu.

Riječ "Sloboda medija", (objavljivanje i širenje informacija ili mišljenja, bilo putem novina, televizije, radija ili elektronskih medija bez ikakve kontrole vlasti ili cenzure), koja je poprilično oskrnavljena u današnje vrijeme, ipak značajno doprinosi slici društva.

U nadi da će se u narednom periodu popraviti položaj svih radnika sredstava informisanja, te da će se više poštovati zakonska procedura u davanju odgovora na medijska pitanja, još jednom svim predstavnicima medija želimo srećan praznik.

redakcija portala TrebinjeLive