Odjeljenje poljoprivredne škole u Trebinju

Izvor: radiotrebinje.com Foto: radiotrebinje.com
TREBINJELIVE 01. 05. 2014. - 10:24h

Od naredne školske godine u Trebinju će biti otvoreno odjeljenje poljoprivredne škole.

vasiljko skrivan

Novo odjeljenje, smjer poljoprivreda i prerada, biće formirano u Centru srednjih škola, potvrdio je Vasiljko Škrivan, direktor ove obrazovne ustanove.

„Naša zamisao je da tu struku razvijemo sa svim uslovima potrebnim za savremenu nastavu, a u četvorogodišnje školovanje u novo odjeljenje biće primljena 24 učenika“, kaže Škrivan.

On dodaje da bi se praktična nastava trebala odvijati u pogonima prehrambene industrije SL Svislajon Takovo, sa kojima ova škola treba još da potpiše ugovor o saradnji. U šest odjeljenja Centra srednjih škola Trebinje ove godine učenici će moći da se opredijele između devet zanimanja.

„Sa poljoprivrednim odjeljenjem bićemo jedina škola u istočnoj Hercegovini sa tri struke – prehrambeni tehničar, zdravstvo sa zanimanjima medicinski i fizioterapeutski tehničar, te u struci ugostiteljstvo i turizam – turistički tehničar i trogodišnji smjer konobar i kuvar“, naglasio je Škrivan i dodao da će u Centru srednjih škola budući srednjoškolci moći će da se opredijele i za četvrorogodišnji smjer ekonomija-pravo-trgovina u struci ekonomski, bankarski i poslovni tehničar.

U ostale dvije srednje škole u Trebinju ni naredne školske godine neće biti većih novina.

U Gimnaziji „Jovan Dučić“ biće formirana četiri odjeljenja opšteg smjera, a u Tehničkoj školi tri odjeljenja četvrtog i jedno trećeg stepena obrazovanja.

Svršeni osnovci moći će da upišu saobraćajnu, građevinsku i elektrotehničku školu ili u trogodišnjem školovanju zanimanja automehaničar i precizni mehaničar. Kako kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi, postoji mogućnost da u narednoj školskoj godini otvore novi smjer – mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja