Na republičkim i regionalnim školskim takmičenjima koja su održana u subotu, 26. aprila 2014. godine, učenici Javne ustanove "Centar srednjih škola" postigli su veoma značajne razultate.

ja gradjanin takmicenje

Na takmičenju iz nastavnog predmeta Monetarna ekonomija i bankarstvo održanom Banja Luci, u organizaciji RPZ-a i Banjalučke berze, učenici ove škole su osvojili treće mjesto - Srđan Dreč i četvrto mjesto - Srđan Ratković.

Na takmičenju iz Poznavanja pravosuđa BiH oržanom na Palama u organizaciji USAID-a, ekipa ove škole, u sastavu Miljana Ivanišević, Vanja Grahovac i Pavle Škuletić, je u konkurenciji 17 ekipa osvojila je drugo mjesto.

Na takmičenju učenika u okviru projekta „Ja građanin“ u organizaciji RPZ-a i CIVITAS-a održanom u Foči, ekipa 32 razreda u sastavu Nevenka Milović, Maja Spaić, Kristina Lugonja, Isidora Bulatović, Milica Ćuk, Irina Milošević, Nikolina Duper i Anja Uljarević osvojila je prvo mjesto.

Na nedavnim regionalnim sportskim takmičenjima takođe su postignuti značajni rezultati i to:

Ženska košarkaška ekipa Centra srednjih škola, u sastavu Miljana Ratković, Vedrana Buha, Zorica Gudelj, Milica Ćuk, Milijana Džombeta, Jelena Vidačić, Nataša Vidačić, Sanja Peško, Milica Skulić, Danijela Braić i Dragana Bodiroga osvojila je prvo mjesto.

Na takmičenju iz atletike učenici ove škole, Vanja Spaić i Saša Vulić, su u svojim disciplinama osvojili prva mjesta, a oboje su proglašeni za najbolju atletičarku, odnosno atletičara u kategoriji srednjih škola. Na ovom takmičenju, takođe značajan uspjeh postigla je i učenica 21 Jovana Janković osvojivši drugo mjestu u svojoj disciplini.

„I ovom prilikom, još jednom, svim ovim učenicima kao i njihovim nastavnicima mentorima Krstoljubu Kojoviću, Radmili Janković, Sonji Salatić, Radenku Pešku i Petru Čoloviću u ime svih učenika i nastavnika Centra srednjih škola čestitam na postignutim rezultatima i dostojnom predstavljanju naše škole i grada“, kazao je direktor ove ustanove Vasiljko Škrivan.