Za novi pogon tekstilnog preduzeća Novoteks u stečaju nije bilo zainteresovanih kupaca na šestoj licitaciji koja je održana danas.

novoteks licitacija

Cijena novog pogona je 3 miliona 570 hiljada maraka, što je 70 odsto od procijenjene vrijednosti, koja iznosi 5 miliona 65 hiljada KM.

“Nadam se da će skupština povjerilaca odrediti novu, nižu cijenu za sljedeću licitaciju jer ne vidim razloga zašto bi se licitiralo po istoj cijeni, ako danas nije bilo zainteresovanih kupaca”, kaže Lazar Đurdjević, stečajni upravnik preduzeća.

On je dodao da će sve učiniti da se trogodišnji postupak okonča, ali da se „Novoteks“ više neće davati u zakup.

Dok je trajala licitacija, ispred zgrade “Novoteksa” okupile su se u velikom broju radnice “Imex internacionala”, zahtijevajući da im se isplate zaostale plate i topli obroci.

“Do sada nam se niko nije obraćao, niko nam nije rekao da ćemo dobiti naše plate. Pošto smo radile dva mjeseca, obavile posao u potpunosti, nećemo odustati od naših zarada. Krivimo isključivo poslodavca koji nam je dao posao a nije ga platio”, ističe Slobodanka Pikić, jedna od nezadovoljnih radnica “Imex internacionala”.

Stečajni postupak u “Novoteksu”, koji je brojao oko 800 radnica, pokrenut je u februaru 2011. godine, kada je utvrđeno da dugovanja firme premašuju 60 miliona maraka, a imovina preduzeća je 10 puta manja.