U grčkom gradu Larisi na 50-metarskom bazenu sportskog kompleksa „Alkazar“, 26. i 27. aprila 2014. godine, održano je Balkansko juniorsko prvenstvo u plivanju.

Ana u Larisi

Na ovoj Balkanijadi učestvovali su najbolji juniori, godišta - muškarci 1996-1997. i djevojke 1998-1999., iz Turske, Srbije, Grčke, Moldavije, Crne Gore, Kipra, Rumunije, Makedonije,  BiH.

Plivačica Plivačkog kluba „Leotar“, Ana Čučković (1998), kao član reprezentacije BiH, učestvovala je na Balkanijadi u Grčkoj i osvojila šesto mjesto u disciplini 50m prsno sa rezultatom 35,10, dok je u disciplini 50m slobodno sa rezultatom 29,31 zauzela 13 mjesto.

„Prezadovoljan sam Aninim rezultatom na Balkanijadi. Ovo je za nju bilo prvo veliko reprezentativno takmičenje. U Aninoj najboljoj disciplini, 50m prsno, veći dio finalne grupe  bila je u vođstvu, ali velika želja za postizanjem dobrog rezultata, trema zbog prvog nastupa na Balkanijadi, doveli su da u zadnjih deset metara trke izgubi medalju u Larisi. Međutim, i šesto mjesto na Balkanu za Anu i nas je ogroman uspjeh, s obzirom na to da osam i po mjeseci u godini moramo trenirati u bazenima van našeg grada“, ističe Veljko Piljević, trener PK Leotar.