U Trebinju ja danas počeo Šesti međunarodni festival zabavljača za djecu predstavom "Kralj žabac" Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

kralj zabac predstava trebinje

Otvarajući Festival, zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija rekao je da je za ovaj grad veoma značajno što je ova manifestacija postala tradicionalna i što će u njoj posebno uživati oni najmlađi.

Glumac Radojica Stanković, inicijator Festivala, istakao je da je od ove godine festival zabavljača za djecu drugačije osmišljen i da nastupaju profesionalna lutkarska pozorišta s ciljem podizanja kvaliteta Festivala na viši nivo.

Šesti međunarodni festival zabavljača za djecu traje do petka 2. maja, a svoja ostvarenja predstaviće lutkarska pozorišta iz Podgorice, Mostara, Beograda i Trebinja.

Drugog dana Festivala, Pozorištance "DC klub" iz Podgorice nastupiće sa predstavom "Kuče koje nije umjelo da laje", a treći festivalski dan rezervisan je za Pozorište lutaka iz Mostara i "Mačka u čizmama".

Pretposljednjeg dana festivala, u četvrtak, 1. maja, Lutkarsko pozorište "Bajkamela" iz Beograda izvešće "Šljivarski boj", dok će Festival zatvoriti domaće pozorište Kulturne scene "Male stvari" izvođenjem "Crvenkape".
Sve predstave biće igrane u dva termina 10.30 i 13.00 časova, a cijena ulaznice je 2,5 KM. Festival se održava u organizaciji trebinjskog Doma mladih, pod pokroviteljstvom grada Trebinja.