Da je Trebinje sve atraktivnija turistička destinacija, pokazuju brojni turisti koji su ovaj grad izabrali kao destinaciju na kojoj će provesti prvomajske praznike.

Trebinje grad

U Turističkoj organizaciji Trebinja kažu da očekuju turiste iz Poljske, Turske, Grčke, Rusije, Srbije, Ukrajine...

Uspješni nastupi

Prema riječima Tatjane Bulajić, direktorice Turističke organizacije, u Trebinju će 2. i 3. maja u organizaciji "Blue Diamond Eventsa", a pod njihovim pokroviteljstvom, biti održan Međunarodni festival folklora, na kojem će nastupiti folklorne grupe iz Bugarske, Grčke, Slovenije i Turske, kao i BiH, tako da se očekuje da će svi smještajni kapaciteti u gradu na Trebišnjici biti popunjeni. 

- Na osnovu ovogodišnjih turističkih pokazatelja, očekujemo veći broj gostiju nego lani. Samo u prva tri mjeseca ove godine broj turista koji su posjetili Trebinje povećan je za oko 15 posto - rekla nam je Bulajić i dodala da je ovolika zainteresiranost za Trebinje rezultat uspješnih nastupa na sajmovima turizma u regionu.

Spomenici kulture 

Ističe da su bogato kulturno-historijsko naslijeđe, arhitektura, vjerski objekti, spomenici kulture, klima, povoljan geografski položaj, gastronomska ponuda, kvalitetna vina, ono što privlači turiste u Trebinje. 

U Turističkoj agenciji "Frend Trevel" potvrdili su nam da njihovi prvi gosti u grad stižu 27. aprila, a obično su to aranžmani od nekoliko noćenja s posjetama Dubrovniku, Herceg-Novom, Mostaru... 

Trebinjci u Ohridu

Za razliku od stranaca koji će doći u Trebinje za prvomajske praznike, mnogi Trebinjci odlučili su produženi vikend provesti van svog grada. U "Frend Trevelu" su nam rekli da je ove godine najveće interesiranje za posjetu Ohridu i Ohridskom jezeru. 

- Od evropskih metropola najviše je zainteresiranih za Pariz - kažu u agenciji.