Danas su se navršile tačno tri godine od smrti Gorana Ivkovića Kusca, velikog zaljubljenika u fudbal i Crvenu Zvezdu, čovjeka koga su voljeli i stari i mladi.

goran ivkovic kusac pomen

Još se prepričavaju njegove avanture po stadionima bivše Jugoslavije i Evrope, ali i poruke duhovitog sugrađanina koji je najveći dio života proveo u druženju sa svojim prijateljima u Nevesinju.

Veća grupa navijača Crvene Zvezde jutros je na Gradskom groblju prisustvovala pomenu pokojnom vođi Delija iz Nevesinja. Upalili su svijeće i odali počast čovjeku koji će dugo ostati u sjećanjima svakog Nevesinjca.

Prenosimo dio priče koju je ranije objavio portal navijača Crvene Zvezde:

Goran Ivković - Kusac bio je jedan od mnogih kojima je Zvezda bila više od života. Od dječačke zaljubljenosti u Zvezdu godinama je to prerastalo u pravu opsesiju. Bio je gromada od čovjeka sa 210 centimetara i nekih 150 kilograma, ali u duši miroljubiv i pošten. Svojom pojavom i autoritetom postao je vođa oko koga su se okupljali svi navijači Zvezde. Prva organizovana putovanja počela su početkom 80-tih. Redovno je išao stopom na gostovanja: Sarajevo, Tuzla, Nikšić, Podgorica. Ređali su se kao na traci veliki mečevi: Inter, Anderleht, Benfika, Milan, Keln, pa nezaboravna `91. Na svim tim utakmicamazahvaljujući, prije svega Goranu, na tribinama je bila i velika grupa Nevesinjaca. I u Beogradu su ga znali. Poznavao je Džaju, Arkana, Avramovića i još mnogo poznatih zvezdaša.Prečku od duela sa Bajernom držao je u svojoj sobi do posljednjeg dana. Čak je i sahranjen sa njom.

Sve što je zaradio, trošio bi na putovanja do Beograda i nazad. Nerijetko bi pričao kako mu je i Džaja davao novac da se vrati kući. Bio je boem u pravom smislu te riječi i takav život ga je i dokrajčio.

Ali Zvezda mu je bila sve. Neretko se kaže za nekoga da je navijač Zvezde "do groba", kada se govori o privrženosti klubu. Goran Kusac je otišao korak dalje.