U Trebinju će se 28. aprila 2014. godine /ponedjeljak/ po treći put održati najveća volonterska ekološka akcija na nivou Republike Srpske i  BiH pod nazivom "Let's Do It- očistimo zemlju za 1 dan”, koju su pokrenula udruženja građana "Mozaik prijateljstva" iz Banjaluke i "Ruke" iz Sarajeva.

akcija ocistimo plenetu za jedan dan odrzana u trebinju

Koordinator  akcije za jug Hercegovine je Centar za održivi razvoj i ekologiju CORIE iz Trebinja.

Akcija „Let`s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ posvećena je uklanjanju ilegalnih deponija otpada, čišćenju zelenih površina, zaštićenih područja i drugih prirodnih vrijednosti, kako bi se smanjilo zagađenje i podigla svijest stanoviništva o zaštiti životne sredine.

Projekat „Let's Do It“ je prije svega namijenjen mladim ljudima kojima se pruža prilika da se organizuju i u svojoj lokalnoj zajednici aktivno doprinesu rješavanju problema zaštite životne sredinem, kažu u CORIE. "Pored toga, cilj nam je okupiti veliki broj ljubitelja prirode svih starosnih dobi i profesija da zajedno uradimo nešto korisno za naše društvo i generacije koje dolaze, te da na taj način utičemo na širu javnost i ukažemo na svakodnevne probleme zaštite životne sredine", dodaju u CORIE.

Ove godine akcija "Let's do it - očistimo zemlju za 1 dan" je planirana  za 28. april, (ponedjeljak), a okupljanje je zakazano na gradskom bazenu u Bregovima u 10.00 časova.

Za potpuni uspjeh akcije “Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan”  neophodno je uključivanje svih segmenata društva, jer samo zajedničkim radom možemo postići predviđene ciljeve, pojašnjavaju u "CORIE"

"Zbog toga Vas molimo da, u skladu sa Vašim mogućnostima, uzmete učešće u navedenoj akciji i na taj način učestvujete u kreiranju ljepše i zdravije budućnosti Republike Srpske, a samim tim i Bosne i Hercegovine".

Sa svakom očišćenom ulicom, parkom i rijekom poslaćemo poruku da su čistoća, zdravlje i dobrobit svih ljudi kako u našoj državi, tako i u čitavom svijetu, u našim vlastitim rukama.