U velikoj sali Administrativne službe održan je sastanak gradonačelnika grada Trebinje, Slavka Vučurevića, sa privrednicima grada.

slavko vucurevic na konferenciji

Tema sastanka bila je upoznavanje privrednika sa aktivnostima u proteklom periodu i planovima za 2014. godinu, te iznalaženje rješenja za problem porodice Dragana Darmanovića iz Trebinja.

Naime, Administrativna služba Grada Trebinja je, na inicijativu gradonačlnika, pokrenula humanitarnu akciju za pomoć porodici Darmanović, koja je u maratonskom sudskom sporu izgubila kuću, koju su vlastitim sredstvima gradili 30 godina. Porodica Darmanović, u kojoj od pet članova niko nije zaposlen, nije u mogućnosti da plati iznos od 43.533 KM, koliko ih tereti Rato Runjevac, odnosno sud, te je ova porodica pred deložacijom.

Zbog ove teške situacije Gradonačelnik Slavko Vučurević je zamolio sve istaknute privrednike, pojedince i druge građane koji su u mogućnosti da svojim novčanim prilozima pomognu ovoj porodici da otkupi svoju vlastitu kuću. U svom obraćanju prisutnima, naglasio je da će Grad Trebinje odvojiti 15.000 KM.

Prisutni privrednici su podržali gradonačelnikovu inicijativu, i na kraju sastanka se prikupilo oko 30.000 KM. Kako nisu prikupljena sva potrebna sredstva, gradonačelnik je naglasio da će se akcija nastaviti sve dok se ne skupi cijeli iznos, i porodici Darmanović omogući normalan život u vlasitoj kući.