Vlada Srpske ostaje u projektu tekstila, Vještica se nije sastao sa radnicama iz Trebinja

Izvor: SRNA/Avaz.ba Foto: SRNA/Avaz.ba
TREBINJELIVE 25. 04. 2014. - 17:37h

Vlada Republike Srpske je opredijeljena za razvoj tekstilne industrije u Hercegovini sa aktuelnim partnerom, rekao je danas u Bileći direktor Javnog preduzeća „Nikola Tesla“ Dušan Vještica.

novi direktor javnog preduzeca nikola tesla na sastanku sa radnicama u bileci

Nakon sastanka sa zaposlenim u tekstilnoj industriji i predstavnicima partnera „Imeks internacional“, Vještica je istakao da je imao konstruktivan razgovor o poslovanju i daljim koracima u radu.

„Radnike je najviše interesovalo pitanje održivosti projekta tekstila na području Istočne Hercegovine“, rekao je Vještica i dodao da tekstilna industrija ostaje, ali da se ne može znati da li će doći do promjene partnera.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske uložila velika sredstva u projekat tekstila, prvenstveno u Bileći, i da je to ozbiljna priča.

U posljednjih godinu dana u tekstilnoj inustriji u Hercegovini je zaposleno oko 400 radnica. SRNA

Vještica se nije sastao sa radnicama iz Trebinja

dusan vjestica nije posjetio trebinje radnice i dalje bez plata

Tridesetak radnica ”Imex Internacionala” iz Trebinja okupilo se ispred prodajnog objekta ovog preduzeća, tvrdeći da na sastanak u Bileću nisu ni pozvane.

Prema riječima Ljubice Rudić, jedne od radnica, one nisu imale razloga ići u Bileću, kada ih niko nije pozvao.

 – Mi uopšte nismo znali u koliko sati on dolazi niti smo bili mi pozvani. Zašto da idemo? Da li bi mi uopšte bile puštene unutra? – pita se Rudić i dodaje da su se bili dogovorili da će direktor Vještica doći da im se obrati.

 – Dogovor je bio da dođe i da  nam kaže šta ćemo i kako ćemo dalje, da nam kaže kada će nam isplatiti ovaj mart –  rekla je Rudić.
Reagujući na tvrdnju nadležnih u Imexu da su bili krajnje korektni prema njima Rudić je rekla da se njima možda tako čini.

Tražimo samo naše što je zarađeno. Kako ću reći da sam korektna, ako nekome nisam dala ono što je zaradio. Samo tražimo da plate bude od 1. do 31. u mjesecu, nije bitno koji dan, ništa drugo – navela je Rudić.

Mirjana Spaić, takođe jedna od radnica kaže da Milena Janković, „samim tim nastojanjem da ne dođe ovdje,  vidi se šta radi“.

 – Evo ona je ovo shvatila kao medijsku hajku. Jednostavno tražimo tu svoju mukom stečenu zaradu i ništa više. Ona je svojim postupcima napravila ovaj slijed događaja – istakla je Spaić.

 – Ovo je žalosno da moramo na ovakav način tražiti zarađeno.Čujemo da je izjavila da nam je izmirila dugovanja za januar i februar, što nije tačno, ostala nam je dužna za dva mjeseca, a uz martovsku platu tražićemo i dalje i ovo što nam se duguje iz predhodna dva mjeseca, kao i dva topla obroka – zaključila je Slobodanka Pikić.

Novo okupljanje radnice su najavile za 29. april ispred novog pogona  ”Novoteksa” u stečaju. AVAZ.ba

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja