U Dubrovniku propada imovina BiH vrijedna više desitina miliona evra

Izvor: Vijesti.ba Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 25. 04. 2014. - 10:32h

Prošlo je gotovo deset godina od stupanja na snagu Sporazuma o pitanjima sukcesije imovine bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), a da Bosna i Hercegovina još uvijek nije ušla u posjed imovine koja joj je pripala u Republici Hrvatskoj, piše Anadolija.

utopio se muskarac na plazi banje u dubrovniku

Pravobranilaštvo BiH više od sedam godina vodi pravnu bitku na sudovima u Republici Hrvatskoj za uknjižbu prava vlasništva na objektima koji su pripali BiH, ali bez uspjeha. Istovremeno, u Republici Hrvatskoj propada imovina BiH vrijedna na desetine miliona evra.

Vile i zemljišta u Dubrovniku

Po Sporazumu o sukcesiji imovine bivše SFRJ, BiH je pripala vila „Aurora“ Trsteno, u Dubrovniku, površine 1.138 kvadratnih metara sa zemljištem od 7.033 kvadratnih metara, vila „Erika“ (Bosanka), takođe u Dubrovniku površine 130 kvadratnih metara i zemljištem od 796 kvadratnih metara.

Kao imovina BiH treba biti upisan i hotel „Vis II“ na Lapadu, takođe u Dubrovniku površine 968 kvadratnih metara, sa pripadajućim zemljištem od 9.041 kvadratnih metara.

BiH od imovine na području Dubrovnika potražuje i zemljište površine 745 kvadratnih metara u naselju Gruž, kao i zemljište u Srebrenom u neposrednoj blizini tog hrvatskog grada površine 1.980 kvadratnih metara, te bolnice u Cavtatu: objekat i zemljište površine 5.000 kvadratnih metara.

Među imovinom koja je u vlasništvu BiH na teritoriji Hrvatske nalazi se i kuća i zemljište u Omišu površine 1.064 kvadratnih metara.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja