Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje /GO SNSD/ izražava zabrinutost za pravac u kojem ide ovaj Grad, kao i njegovu perspektivu i budućnost, navodi se u saopštenju GO SNSD Trebinje.

snsd go trebinje

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Način na koji se vodi Gradska administracija je projektovan u izbornoj kampanji, pred lokalne izbore 2012. godine, i od njega se nije odstupilo ni do danas. Zadati su pravci djelovanja koji su podrazumijevali stvaranje haosa, veliku galamu, verbalne, primitivne uvrede, širenje masovne demagogije, jednom riječju kontrolisana manipulacija.

Tako je sve počelo nezabilježenim skandalom u istoriji Trebinja, kada su na slavu Grada, sveto Preobraženje, na Trgu slobode svečanost slavlja pištaljkama narušili isti oni koji se, danas, tobože brinu za sliku koja se šalje iz Trebinja i o Trebinju.

Početak mandata je obilježio napad na pripadnika nacionalne manjine u našem Gradu, kao i gađanje diktafonom novinara, gradskoj administraciji, omiljene medijske kuće. I tako su se redale slike iz Trebinja koje su podizale turistički rejting ovog kraja. Jedna od posljednjih je svakako nazivanje svojih sugrađana imbecilima i petokolonašima, valjda, u cilju promocije naših ljudi, kao važnog turističkog resursa.

Naravno da je stalno povećanje broja turista, koje traje duži niz godina, najviše zasluga vrijednih privrednika u toj oblasti, hotelijera, ugostitelja, vinara, a ne aktuelne Gradske administarcije.

Oni koji danas vode Grad nisu u stanju privesti kraju prije njih započete projekte, a kamoli da provode neke svoje nove ideje.

Jedina ideja koju revnosno provode je zapošljavanje bliskih srodnika, zbrinjavanje već situiranih saradnika, pomoć rodbini i prijateljima, zaštita neboračkih kategorija. U prethodno nabrojanom društvu, povlaštenih, nije se mogao naći Miljan Vasiljević, aktivista Slavka Vučurevića. Umjesto što manipuliše i momkom i građanima, gradonačelnik bi, za promjenu, trebao da riješi Vasiljevićev problem.