Jedna od najstarijih trgovačkih caka lažna sniženja naljutila su brojne Banjalučane koji su primijetili na policama pojedinih tržnih centara proizvode na kojima su istaknuti nevjerovatni popusti.

cijena hrane raste

Kupci su ostali u čudu kada su u banjalučkom tržnom centru "Maksi" u ponudi  vidjeli jetrenu paštetu od 150 grama čija je prethodna cijena, kako je istaknuto bila 10,95 maraka, a sa popustom od 91 odsto, sada košta jednu marku.  Svi koji su se zatekli u tom tržnom centru mogli su da pazare i kokošiju supu na sniženju po cijeni od 0,85, iako je njena cijena i prije popusta bila ista.

Međutim, u marketing službi tržnog centra "Maksi", istakli su da je to greška prilikom ukucavanja cijene zaposlenih u marketu, a ne namjerna greška da bi obmanjivali kupce.

- Svi naši kupci imaju pravo da na takve greške ukažu i da u takvim situacijama  traže da im se naplati izložena, niža cijena. Logično je da jedna pašteta ne može koštati deset maraka - istakli su u tržnom centru "Maksi" i dodali da se ovaj centar uvijek trudi da udovoljiti kupcima i njihovim potrebama nudeći im razne popuste i akcije.