Gradski odbor Partije demokratskog progresa Trebinje izražava veliku zabrinutost zbog pogoršane bezbjednosne situacije u našem gradu, posebno iz razloga što postoje ozbiljne indicije da je to scenario koji je napravljen u kancelarijama SNSD-a, navodi se u saopštenju Gradskog odbora PDP-a.

pdp

Trebinje je, po dolasku nove vlasti na čelu sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, vidno uznapredovalo na polju razvoja turizma, a potvrda toga je rekordan broj turističkih posjeta ostvaren u 2013. godini. Iako je Gradska uprava čvrsto opredijeljena da taj broj ove godine bude još veći, izgleda da postoje u našem gradu i retrogradne snage koje su zbog uskih stranačkih interesa i ostanka na vlasti spremne napraviti situaciju „što gore, to bolje „. Tako je Trebinje, umjesto da se o njemu piše i govori kao o lijepom, bezbjednom gradu i poželjnoj turističkoj destinaciji, ponovo počelo da puni stupce crne hronike. Svjedoci smo da je opet aktuelno nešto što smo mislili da predstavlja prošlost, prije svega krađa i paljenje automobila, dodaje se u saopštenju.

Međutim, više od toga nas je zgrozila činjenica da je rukovodstvo GO SNSD-a na čelu sa Lukom Petrovićem, poslije javnih i tajnih prijetnji i zastrašivanja prešlo na fizički obračun sa političkim neistomišljenicima. Na udaru kriminalaca koje je unajmio Luka Petrović našao se čestiti momak Miljan Vasiljević, čija je jedina krivica to što je na društvenim mrežama napisao ono što više i ptice na granama znaju a to je da se u javnim preduzećima na čijem su čelu SNSD-ovi kadrovi zapošljavaju uglavnom narko-dileri, lopovi i dezerteri.

Ovakav vid borbe protiv političkih neistomišljenika, koji je svojstven samo totalitarnim režimima, govori u kakvoj agoniji i strahu se nalaze kadrovi SNSD-a. Mi iz Partije demokratskog progresa im poručujemo da je njihov strah opravdan, jer će poslije oktobarskih izbora odgovarati za kriminal, uništavanje preduzeća i sve nezakonite radnje a kojih nije malo. Ali, i pored toga, apelujemo da se uzdrže od sijanja straha po ulicama našega grada jer time neće izbjeći ruku pravde koja će ih stići poslije oktobra samo će poslati jednu ružnu sliku o Trebinju što, po našem mišljenju, nije dobro ni za koga.

Ovim putem, pored toga što oštro osuđujemo slučaj premlaćivanja Miljana Vasiljevića, tražimo od Centra javne bezbjednosti Trebinje i Okružnog tužilaštva da se ne stavljaju u službu režima Milorada Dodika i da adekvatno kazne vinovnike i naredbodavce ovoga događaja, kao i da preduzmu sve radnje da spriječe ovakve i slične incidente, jer će u protivnom i oni snositi odgovornost za posljedice koje mogu biti nesagledive, zaključuje se u saopštenju PDP-a.