U organizaciji Džudo saveza Republike Srpske i Džudo kluba “Leotar“ danas je u Trebinju održano Prvenstvo RS u džudou za starije pionire i juniore na kome je nastupilo oko 180 takmičara iz tridesetak klubova.

prvenstvo srpske u dzudou trebinje

Članovi „Leotara“ okitili su se sa ukupno jedanaest medalja, od toga šest zlatnih, tri srebrne i dvije bronzanom. Trebinjci su osvojili treće mjesto u generalnom plasmanu starijih pionira i drugo u uzrastu juniora, a uspjeh Džudo kluba „Leotar“ upotpunila je Ivana Rikalo koja je proglašena za najbolju juniorku na turniru.

Najsjajnije medalje u konkurenciji pionira osvojili su: Blagota Mrdić u kategoriji do 38 kilograma, Božidar Vučurević do 50 i Nikolija Brborić do 40 kilograma, te u juniorskom uzrastu Anja Ramić do 52, Vuk Vidačić do 100 i Ivana Rikalo do 57 kilograma.

Srebrne medalje osvojili su juniori Ognjen Ninić do 66, Stefan Milić do 73 i Sanja Čihorić do 57 kilograma, dok je bronzano odličje pripalo Srđanu Spaiću do 50 kg u uzrastu pionira i Nikoli Boljanoviću do 60 kilograma u juniorskom uzrastu.

Osvajači medalja ostvarili su plasman na Prvenstvo BiH koje će biti održano 3. maja u Mostaru.