U "Klubu" u Trebinju večeras je otvorena 8. klupska izložba fotografija članova Foto-kino kluba Trebinje, a prvo mjesto osvojio je Dušan Vuković za kolekciju fotografija pod nazivom "Čarobna šuma", dok je prvu nagradu u pojedinačnoj kategoriji osvojila fotografija pod nazivom  "Srešćemo se opet nekad", Teodore Mijanović.

osma klupska izlozba fotografija foto kino klub trebinje

Otvarajući izložbu Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje, je istakao da je večerašnja izložba najmasovnija do sada, te da su na njoj predstavljene veoma kvalitetne fotografije članova kluba, a pojedine fotografije se mogu, kako je napomenuo, mjeriti i sa rangom državne izložbe. "Fotografije su tematske i raznorodne, od kolora do crnobijelih fotografija. To su uglavnom pejzaži i ljudi, a mi smo se potrudili da u ramove svrstamo fotografije koje su skladne prema određenoj temi", istakao je Vukasović.

U okviru izložbe dodijeljene su i diplome polaznicima kursa fotografije, koji je održan proteklog mjeseca.

Teodora Mijanović rekla je za TrebinjeLive da je član Foto-kino kluba dvije godine, dok se aktivno fotografijom bavi godinu dana. Pobjednička fotografija, kako kaže, nastala je spontano uz pomoć Nikonove "mašine".

osma klupska izlozba fotografija foto kino klub trebinje

Izložba je okupila 31 autora koji su izložili oko 80 fotografija, a žiri je radio u sastavu Radoje Elez, Predrag Mucović i Slavenko Vukasović.

Nagrade za najbolju fotografiju i kolekciju fotografija u vidu diploma najboljim je uručio Radoje Elez.

Foto-kino klub u Trebinju je reosnovan  prije osam godina, a koliko ovaj klub predstavlja značaj za cijeli grad pokazuje i podatak da je u njegovoj organizaciji samo prošle godine bilo priređeno jedanaest izložbi. Takođe, Foto-kino klub Trebinje već tradicionalno organizuje "Trebinjske dane fotografije", i ove godine, kako je najavljeno večeras, biće proslavljen mali jubilej, pet godina od početka te manifestacije.