Miroslav Ćiro Blažević, aktuelni trener tuzlanske Slobode, u svojoj karijeri, koja traje punih pet decenija, trenirao je pet nacionalnih selekcija.

ciro blazevic republika srpska

Pod njegovim "bičem“ bili su reprezentativci Švicarske, Hrvatske, Irana, Bosne i Hercegovine i olimpijci Kine.

Sredinom prošle godine kada je obznanjena ideja o igranju prijateljske utakmice reprezentacija Srbije i  Republike Srpske, Miroslav Blažević je za srbijanske medije izjavio kako nema ništa protiv da bude u ulozi izbornika reprezentacije RS-a.

Mile Kovačević, predsjednik FS RS, juče je izjavio kako je dogovoreno da reprezentacije Srbije i RS-a svoj prijateljski susret odigraju 4. septembra na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Tim povodom razgovarali smo sa Miroslavom Blaževićem, koji nije demantovao izjavu datu srbijanskim medijima sredinom prošle godine.

"Sine moj, ja sam sportaš i ja to gledam samo sa sportske strane. Ne vidim ništa sporno u tome da vodim reprezentaciju RS. Još ako bi me moj prijatelj Milorad Dodik pozvao, vjerujte da mi ne bi bilo mrsko da se nađem u toj ulozi“, kazao je za Klix.ba Miroslav Blažević.

U vrijeme dok je vodio Zmajeve, Miroslav Blažević je bio ljubimac navijača. Smatra kako mu BH Fanaticosi ne bi zamjerili ako bi 4. septembra bio na klupi reprezentacije RS.

"Ponavljam vam da sam sportaš. Vrijeme je da prestanemo s podjelama i da na ovim prostorima svi budemo jedinstveni kako je to nekada bilo. Iskren da budem izgledi za takvo što su mali, a ja sam trenutno fokusiran na Slobodu i stoposto sam u tom poslu“, kaže on.

Prokomentarisao je i izjavu Ivice Osima kako je banjalučka utakmica u biti politika.

"Osim je mudar čovjek. Kužim njegovu izjavu, ali ne mora značiti da se sa njim slažem“, zaključio je Miroslav Blažević.