Ojađene i prevarene radnice preduzeća "Imex international" iz Trebinja jutros su se po treći put okupile ispred kancelarija preduzeća u Mokrim dolovima, ali pošto uprava nije bila u istim radnice su se uputile ka pogonu "Novoteksa" u naselu Tini, gdje su i zaradile svoje neisplaćene plate.

novi protes radnika imeksa u trebinju

Ovoga puta radnicima se obratio Aleksandar Kojović, takođe zaposlen u "Imeksu", a ujedno i bivši radnik AD "Novoteks" u stečaju.

"U Trebinju od ’Imeksa’ nema ništa, roba je vraće i ostale su samo mašine ’Novoteksa’. A hoće li se ko novi pojaviti to ćemo vidjeti. Ja da znam nešto kad će plata ja bih im rekao, a gdje su novci pitajte ljude iz ’Imeksa’", rekao je novinarima Kojović.

novi protes radnika imeksa u trebinju

Ogorčene radnice jutros istakle da im ni doprinosi nisu uplaćeni, te da ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

Vera Musić, koju je Milena Janković, kako smo ranije pisali, istjerala iz preduzeća "Imeks" u Bileći, kaže da je išla u Bileću, ali da ni dalje nije dobila napismeno otkaz. "Ja sam se toliko bila prepala, a i sekjuriti su došli, pa sam se i zbog toga još više prepala. Međutim, oni u Bileći su dobili dojavu da će doći žene iz Trebinja, pa su zato došli sekjuriti", kaže Musić i dodaje da je za razliku od prošlog puta, kada je Jankovićeva na nju vrisnula iz čista mira, ovoga puta bila pristojna.

Prema riječima Slobodanke Pikić, ni nakon trećeg okupljanja nisu riješeni problemi radnika. Ona dodaje da Nikola Rakić nije ispunio obećanje da će se u ponedjeljak isplatiti plate, te napomenula da će radnice naredne sedmice ponovo protestovati.

Jutros se u krugu Novoteksa čula i priča da će na licitaciji 29. aprila "Novoteks" u stečaju kupiti Vlada Srpske, te fabriku prepustiti investitoru koji je spreman pokrenuti proizvodnju. Međutim, ove navode niko nije želio potvrditi pred novinarima.

Podsjećamo da su se radnice trebinjskog "Imeksa" okupljale u ponedjeljak, te da je tom prilikom Nikola Rakić fizički napao novinara Nebojšu Vukanovića.

Radnicama se duguje dio plate za januar, te plate za februar i mart, kao i dva topla obroka.

novi protes radnika imeksa u trebinju