Vlada Republike Srpske razriješila je juče direktore, zamjenike direktora i izvršnih direktora u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci iz članstva nadzornih odbora, upravnih odbora i odbora za reviziju.

vlada rs cijena rada

Prema zaključku Vlade Srpske, svi direktori, njihovi zamjenici i izvršni direktori u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci, informisali su Vladu o odluci u kom upravnom ili nadzornom odboru ili odboru za reviziju žele nastaviti da rade, a u ostalim su podnijeli ostavke.

Ovaj zaključak Vlada Srpske usvojila je na prethodnoj radno-konsultativnoj sjednici.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da potpiše memorandum o saradnji sa konzorcijumom koji predstavlja "CGE inženjering Srl" iz Milana, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske nakon današnje radno–konsultativne sjednice.

Konzorcijum privrednika i predstavnika različitih institucija iz italijanske pokrajine Lombardija, predvođena preduzećem "CGE inženjering Srl" izrazili su spremnost za saradnju u okvirima poljoprivrede, prehrambene industrije, trgovine, šumarstva, prerade drveta i drugim oblastima.

Posebno mjesto u ukupnom interesu zauzima spremnost za izgradnju agro-prehrambenog centra na područiju banjalučke regije, navodi se u saopštenju.

ZA SOCIJALNU ZAŠTITU 1,4 MILIONA KM

Vlada Republike Srpske uplatila je lokalnim zajednicama 1,4 miliona KM redovnih mjesečnih sredstava za ostvarivanje prava na novčanu pomoć i prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, što je 50 odsto potrebnog iznosa.

Preostalih 50 odsto sredstava za ove oblike socijalne zaštite obezbijediće lokalne zajednice, koje će narednih dana izvršiti isplatu ukupnog iznosa prema korisnicima, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Za mart će biti realizovana sredstva za 23.197 korisnika, od kojih je 4.971 korisnik prava na novčanu pomoć i 18.226 korisnika prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

Ovom isplatom obezbijeđena su sredstva i za zdravstveno osiguranje za one korisnike koji ga ostvaruju po osnovu korištenja ova dva prava.