Radnice preduzeća"Imex International" iz Trebinja jutros su se ponovo okupile ispred kancelarija preduzeća na Trgu petral u Mokrim dolovima, jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi, odnosno izmirena dugovanja u vidu plata i ostalih naknada.

novi strajk radnica imeks internešnl trebinje

Prema riječima Slobodanke Pikić, nakon što je određen broj radnica ušao u kancelarije preduzeća, nastao je verbalni sukob sa predstavnikom firme u Trebinju, Nikolom Rakićem. "Kada smo ušli u upravu preduzeća Nino Rakić je počeo da priča priču kao i uvijek, biće plata i ja imam obećanje od poslodavca da će plata biti danas, i u tom razgovoru sa nama Nebojša Vukanović je pošao na vrata da snima. Zatim je Nino mimo svih nas poletio’ i odgurnuo je Nebojšu sa vrata i udario ga. Ispala mu je kamera i naočare, i tu je došlo do guranja i tuče", kaže Pikić i dodaje da je tuču izazvao Nikola Rakić, svojim guranjem i prvim udarcem prema novinaru Nebojši Vukanoviću.

Ona konstatuje da je napad od strane Rakića uslijedio zbog istine koju novinar Vukanović iznosi putem sredstava informisanja.

Jutrošnjem kratkotrajnom okupljanju prisustvovali su i pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje.

novi strajk radnica imeks internešnl trebinje

Radnice, koje nisu primile platu za dio januara, februar i mart i dva topla obroka, ističu da ni dalje nisu riješeni njihovi problemi, te novi štrajk najavljuju za srijedu u 9.00 časova.

Podsjećamo da su radnice pomenutog preduzeća mirno protestovale u prošlu srijedu, kada su takođe tražile isplatu svojih zarađenih plata. Za razliku od jutrošnjeg okupljanja, u srijedu u kancelarijama u Mokrim dolovima nije bilo predstavnika preduzeća. One su tada istakle da im je Milena Janković, vlasnica preduzeća, 5. aprila 2014. godine uručila usmene otkaze koji nisu po Zakonu o radu, dok im je prethodno najavljeno da više neće raditi od 1. aprila, i bez posla je ostalo 160 žena.

novi strajk radnica imeks internešnl trebinje