U Višegradu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Republike Srpske za seniore i seniorke na kome su članovi Karate kluba „Leotar plus“ osvojili pet medalja, tri zlata i po jedno srebrno i bronzano odličje.

kk leo plus

Najsjajnija odličja osvojili su Dragica Drapić – borbe, srednja kategorija do 60 kilograma, Tamara Lozo – kate i Marko Ukropina – borbe, apsolutna kategorija.

Srebrnu medalju osvojila je Tamara Lozo – borbe, srednja kategorij,a a bronzanu Đorđo Vuković – borbe, srednja kategorija.

U ekipu „Leotar plusa“ nakon jednogodišnje pauze - rođenje djeteta, vratila se Dragica Drapić sa zlatnom medaljom u borbama. „Raduje njen povratak na takmičarsku scenu Srpske i učešće na Prvenstvu Evrope ove godine u Rusiji. Tamara Lozo, u odsustvu Maje Mirdinje, nova je prvakinja Srpske u katama. Uz srebro u borbama u srednjoj kategoriji, najuspješnija je bila u ekipi 'Leotar plus'. Svoje prvo zlato u seniorskoj pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Marko Ukropina u apsolutnoj kategoriji. Poslije jednogodišnje pauze i nastupanja u Srbiji, za „Leotar plus“ ponovo nastupa talentovani Đorđo Vuković", rekao je Radulović i dodao da Maja Mirdinjana ovom takmičenju nije nastupila zbog stručnog usavršavanja.

Na Prvenstvu se, zbog karate Lige, ne ''rade'' borbe ekipno za seniorke, gdje su Trebinjci najjači, a ni u katama nisu nastupili, nedostajala im je Maja Mirdinja, tako da je to odlučilo o konačnom plasmanu na drugo mjesto.

"Ukoliko se okupimo, na Kupu ćemo se ponovo boriti za prvo mjesto“, zaključio je menadžer „Leotar plusa“ Rajko Radulović.