Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Tatjana Bulajić izjavila je da će do kraja godine ovaj grad povećati smještajne kapacitete za 400 novih ležaja, od kojih će 200 biti turistima na raspolaganju već do početka turističke sezone, 1. juna.,

tatjana bulajic turisticka organizacija grada trebinja

Bulajićeva je navela da Trebinje već raspolaže sa 630 ležaja, te da će kapacitete povećati završetkom izgradnje dva hotela.

"Trebinje će dogodine raspolagati sa oko 1.000 ležaja", rekla je Bulajićeva Srni na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Prema njenim riječima, broj noćenja iz godine u godinu bilježi veliki rast, te je za prva tri mjeseca ove godine broj noćenja bio oko 5.000, što je deset do 15 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U 2013. godini registrovano je oko 31.000 noćenja, što je 30 odsto više nego 2012. godine.

Bulajićeva je istakla da Trebinje svoj turistički progres duguje jeftinijim cijenama hrane i noćenja, u odnosu na Dubrovnik i crnogorske elitne centre.

"Dok je cijena noćenja u Dubrovniku i crnogorskim turističkim centrima po osobi najmanje 100 evra, u Trebinju je 60 KM. Istovremeno, dobar ručak u Trebinju se može pojesti za deset do 15 KM, a u Dubrovniku i Crnoj Gori taj obrok je, najmanje, duplo skuplji", navela je Bulajićeva.

Direktor Turističke organizacije Trebinja najavila je da će za Vaskrs ovaj grad posjetiti proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, sa svojim prijateljima.

"Centar grada će za Vaskrs biti zabranjen za saobraćaj, a proslavljeni odbojkaš će na improvizovanom terenu igrati odbojku s trebinjskim mališanima", rekla je Bulajićeva.

Ona je napomenula da su za Vaskrs već sad popunjeni svi smještajni hotelski kapaciteti.

Bulajićeva je dodala da će za prvomajske praznike u Trebinju biti održana međunarodna smotra folklora, te da će ovaj grad biti domaćin folklornim grupama iz Grčke, Bugarske, Turske, Slovenije i Republike Srpske, a koje će nastupiti na centralnom gradskom trgu.

Osim Turističke organizacije grada Trebinja, na Sajmu turizma u Novom Sadu svoju turističku ponudu promoviše i Turistička organizacija opštine Foča.

Međunarodni sajam turizma, koji se održava u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma, trajaće do ponedjeljka, 14. aprila.