Na susretu trećeg kola Erste Survival košarkaške lige ABS "Primorje" - "Centar" u Igalu, sve je bilo u znaku dvadesetdvogodišnjeg košarkaša ABS „Primorje“ Bojana Ratkovića.

bojan ratkovic abs primorje herceg novi

Ovaj mladić, koji je iz Podgorice stigao u redove hercegnovskog prvoligaša koji se ovih dana grčevito bori da opstane u Erste košarkaškoj ligi, bio je među najboljim u vrlo važnoj pobjedi Novljana u duelu sa timom iz Bijelog Polja.

Kada se rezultat lomio njegovih par vezanih poena odlučili su  pobjednika. Mladi Ratković  imao je još jedan razlog da pamti srijedu i 9. april. Naime, pred početak susreta Ratkoviću, kao najboljem strijelcu ligaškog dijela Erste lige, uručen je „Trofej Dana“, dar sportske redakcije ovog lista, od strane člana redakcija Todora Brajković.

To je bio razlog da mladog košarkaša upitamo šta za njega znači ovo priznanje i kako vidi sezonu u kojoj njegov klub grčevito vodi neizvjesnu borbu za opstanak.

On ističe da priznanje i te kako predstavlja satisfakciju za budući rad, te da mu je drago što ga je redakcija dnevnog lista „Dan“ nagradila kao najboljeg strijelca lige. Nije lako biti u ovako jakoj konkurenciji najbolji. Eto meni je to pošlo za rukom. Košarka  je koletivan sport, ali bih mnogo više volio da se moj klub ne bori za opstanak.  Sa te strane nisam zadovoljan sezonom, jer sve to pada u vodu ukoliko ne ostvarimo svoj cilj, a to je opstanak ekipe u Prvoj ligi, ističe u izjavi za TrebinjeLive Bojan Ratković i dodaje da su svi njegovi planovi vezani za ABS „Primorje“, te da je za priznanje zaslužan cjelokupni kolektiv hercegnovskog prvoligaša.

Ratković je počeo u košarkaškom klubu „Top-Ten“ kod Vlada Ivanovića, koji ga je i naučio prvim košarkaškim koracima. Nakon toga je prešao u „Budućnost“, a godinu dana je igrao i u kadetskom pogonu „Crvene zvezde“, a zatim u podgoričkom „Ljuboviću“ i „Danilovgradu“. Posljednje dvije sezone igra za ABS „Primorje“ u kojem, kako kaže, ima odličnu saradnju sa trenerom Dejanom Jevtićem.

Moji uzori su Dejan Bodiroga i Saša Đorđević.  Ponosan sam i ja kao i Bodiroga  što potičem iz Hercegovine. Moj djed Luka je iz Lastve kod Trebinja, gdje i sada živi. Njemu i djevojci Jeleni posvećujem ovaj pehar“, rekao je poslije utakmice Bojan Ratković, čije su priznanje pozdravili svi akteri susreta ABS Primorje-Centar.