U Gradskoj administraciji Trebinja i javnim preduzećima kojima gazduje grad Trebinje, pripravnički staž, u narednih godinu dana, odradiće devetoro djece poginulih boraca Vojske RS, koji imaju završenu višu ili visoku školu.

pripravnici staz za djecu poginulih boraca

Ovo je danas saopštio, nakon sastanka sa djecom poginulih boraca gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević. Prema njegovim riječima riječ je o akciji koja je planirana i čime se ujedno realizuje jedna od najvažnijih aktivnosti Gradske adminstracije.

„Devetoro djece poginulih boraca koji će od ponedjeljka biti zaposleni imaće 400 KM novčane naknade, a biće im uplaćeni i svi doprinosi" ističe Vučurević i naglašava da je u oktobru 2012. godine,u trenutku preuzimanja funkcije gradonačelnika, bilo 115 nezaposlene djece poginulih boraca, a sada je ostalo nezaposleno njih 69.

„Istrajaćemo sve dok i posljednje dijete poginulog borca ne bude zaposleno“, naglasio je gradonačelnik Trebinja i još jednom pozvao firme iz energetskog sektora, odnosno iz porodica gdje je više članova zaposleno u ova preduzeća, da svoja radna mjesta ustupe za djecu poginulih boraca.

Današnjem razgovoru prisustvovao je i načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj administraciji Trebinje, koji je izrazio nadu da će djeca poginulih boraca nakon završetka pripravničkog staža zasnovati i stalni radni odnos.

Zahvaljujući se gradonačelniku Trebinja i gradskoj administraciji na prilici za odrađivanje pripravničkog staža, Branka Škoro, diplomirani psiholog i dijete poginulog borca Vojske RS, rekla je da ovakvo nešto nisu očekivali, ali i da su imali nadu da će njihov status biti riješen na najbolji način. Škoro se u ime djece palih boraca zahvalila gradonačelniku Trebinja.