Sportsko ribolovno društvo Trebinje, u saradnji sa ribolovnim društvom iz Bileće jutros je napravilo akciju u saradnji sa bilećkom policijom i tom prilikom zaplijenilo sedam mreža i devet parangala.

ribocuvari trebinje

- U rejonu Dubočana našli smo jednu šaransku mrežu koja je bila duga oko 100 metara, zatim smo našli palangare od Panika prema Ostrvu i Orahu. Mi smo danas zaplijenili devet palangara i sedam mreža. Mreže su bile postavljene od Dubočana do sela Orah Po mom saznanju a čuli smo se i sa SRD iz Bileće oni su u reonu Miruša zaplijenili četiri mreže i dva palangara i ovu akciju možemo smatrati uspješnom - kaže Miroslav Ninić, predsjednik SRD Trebinje.

Dodaje da su štete za riblji fond, koje čine ribokradice, ogromne.

- SRD Trebinje ne bavi se samo spriječavanjem krivolova i hvatanjem ribokradica. Naša sezona je počela sa poribljavanjem gdje smo mi ubacili u Bilećko i Lastvansko jezero i rijeku Trebišnjicu preko 250.000 komada kalifornijske i potočne pastrmke, a ubacili smo oko 100 kg konzumne pastrmke. Radili smo sa komunalnom inspekcijom potkresivanje platana uz korito rijeke Trebišnjice. Imamo dosta onoga čime se bavimo. Trenutno nam je u planu aktiviranje škole ribolova da mlade edukujemo i da ih načimo da cijene prirodu - ističe Ninić.