Skupština grada Trebinje donijela je zaključak kojim od MUP-a i Okružnog tužilaštva u ovom gradu zahtijeva da utvrdi način nastanka milionskog gubitka u Fudbalskom klubu "Leotar" i odgovornost pojedinaca.

nikolicu dodijeljena povelja počasnog gradjanina

Odbornici trebinjskog parlamenta ocijenili su da je stanje u ovom klubu posljedica nezakonitih radnji "dobro organizovane kriminalne grupe", čiji su se pojedinci nalazili na čelu Kluba.

U zaključku se navodi da je finansijska dubioza u "Leotaru" nastala u vrijeme mandata bivšeg predsjednika Upravnog odbora Vladislava Vladičića i aktuelnog Luke Petrovića.

Predstavljajući informaciju o stanju u ovom klubu, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Zoran Milošević rekao je da je "Leotar" i dalje bez Skupštine i Upravnog odbora, a sad i bez stručnog štaba, opterećen višegodišnjim dugovanjima "za koje niko ne snosi odgovornost" i sa blokiranim računima "uz gotovo nikakve šanse da budu deblokirani".

Skupština grada usvojila je danas i izvještaj o realizaciji kapitalnih investicija u 2013. godini po kome je procenat realizacije oko 95 odsto, ako se izuzmu postupci ekproprijacije zemljišta, koji su u nadležnosti drugih institucija.

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada Trebinja danas nisu došli na sjednicu gradskog parlamenta zbog, kako su obrazložili, "nedemokratskog vođenja skupštinskog zasjedanja", zatraživši neopozivu ostavku predsjednika Skupštine Slobodana Prtila.