Svi trebinjski direktori iz redova SNSD-a ponudili su svoje ostavke, koje će, kako tvrde, podnijeti istog momenta kada trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević da ostavku na svoju funkciju.

konferencija za medije snsd

"Naše su ostavke na raspolaganju, ali po cijenu da trebinjski gradonačelnik napusti ovu funkciju i time spasi cijeli grad, a mi imamo načina kako dalje da ga vodimo", tvrdi Luka Petrović, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

On je na konferenciji za štampu, koju su organizovali odbornici SNSD-a, negirao Vučurevićeve optužbe da mu je prijetio i da ima ikakve veze s prijetnjama i uvredama njegove porodice, jer je, kako kaže, on sam taj koji vrijeđa, ne samo SNSD, već i sve Trebinjce.

Navedeno je da je trebinjski gradonačelnik prvi razred gimnazije završio tek iz trećeg pokušaja, da je na sumnjiv način završio pravne nauke, ali je, kako navode, najozbiljnije pitanje njegove retorike, u kojoj građane Trebinja naziva petokolonašima koji slušaju priče za imbecile Milorada Dodika.

Zdravko Butulija, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a, zatražio je neopozivu ostavku predsjednika Skupštine grada Trebinja Slobodana Prtila, koji, kako tvrdi, dozvoljava neprimjerenu retoriku iz odborničkih klupa. Butulija je negodovao što Prtilo nije zaštitio odbornike SNSD-a od prozivki i pitanja zaposlenja njihovih supružnika, tim prije što i njegova supruga, sestra, zet, suprugin brat i njegova žena rade u javnim ustanovama. Odbornici SNSD-a nisu prisustvovali sjednici Skupštine grada Trebinja na kojoj je razmatrana teška situacija u FK Leotar, jer, kako su istakli, nije urađeno ništa konkretno da se pomogne ovom klubu, a gradonačelnik se ne sastaje s važnim faktorima u gradu koji bi mogli da pomognu.

Vučurević je takve tvrdnje demantovao, tvrdeći da se sastao s predstavnicima energetskih preduzeća, "Vodovoda" i komunalnog preduzeća, navodeći da je problem u nefunkcionisanju Uprave kluba i blokadi računa, pa su izvjesna sredstva uplaćena za kotizaciju iz energetskog sektora uplaćena na Klub veterana Leotara.

I Vučurević i Prtilo su izjavili da neće dati ostavke.

Prtilo je odbacio optužbe odbornika SNSD-a da nedemokratski predsjedava sjednicama, te istakao da je njegov rad transparentan i da se drži Poslovnika i Statuta Skupštine.