Najveće priznanje Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske "Zlatni znak policije", koje je dobio Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje, rezultat je kontinuiranog planskog i studioznog rada, te uspješne koordinacije na svim nivoima, rekao je Srni načelnik Centra Dragan Nosović.

policija republike srpske

Nosović je rekao da su među presudnim karakteristikama ovog sektora, ali i cijelog Centra, profesionalizam, odlučnost i požrtvovanost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, što je dovelo do stalnog smanjenja evidentiranih i povećanja stepena rasvijetljenosti krivičnih djela u proteklom petogodišnjem periodu.

"Ova nagrada je priznanje za ostvarene rezultate svim organizacionim jedinicama koje su dale doprinos rezultatima rada Sektora i svim pojedincima koji su se naročito istakli i doprinijeli ostvarivanju rezultata rada", rekao je Nosović i dodao da "Zlatni znak policije", osim priznanja, predstavlja obavezu i podstrek za budući rad.

On je istakao da je "Zlatni znak policije" najveća, ali ne i jedina nagrada kojom je povodom Dana policije nagrađen CJB Trebinje. "Plaketa" je dodijeljenja Jedinici za podršku, dok su dva policijska službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gacko novčano nagrađeni za iskazanu hrabrost i profesionalizam u radu.