SRNA – Od prvog dana sa Srpskom i uz Srpsku

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 07. 04. 2014. - 8:30h

Novinska agencija Republike Srpske „Srna“ obilježava danas 22 godine postojanja i krsnu slavu Blagovijesti.

SRNA RS

Novinska agencija Republike Srpske formirana je 7. aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija – prva srpska novinska agencija u istoriji.

„Srna“ je bila prvi medij srpskog dijela BiH i formirana je u času kada su već započinjali ratni sukobi i kada su glavni prijeratni mediji u tadašnjoj SR BiH bili pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

Od tada, „Srna“ je već 22 godine svakodnevni hroničar svih vidova života, prvenstveno Republike Srpske, a zatim i BiH, Srbije, regiona i svijeta.

„Srna“ je do danas prikupila, obradila i objavila više od 2,5 miliona informacija – od novinskih vijesti preko intervjua, analiza, osvrta, foto i fono izvještaja…

Za sve ove godine kroz „Srnu“ je prošao veliki broj novinara, ali i prevodilaca i drugog osoblja koje je važno u procesu stvaranja informacija.

Uz već afirmisane novinare i urednike, u „Srni“ su zanat ispekli mnogi novinari koji i dalje rade u njoj ili su u nekom od drugih medija u Republici Srpskoj i regionu.

„Srna“ je svojom angažovanošću i predanim radom postala medijski simbol Republike Srpske. Za mnoge građane Srpske svi mediji koji djeluju u njoj su – „Srna“.

Uz visoka odlikovanja koja je „Srna“ dobila za svoj rad od institucija Srpske, ta percepcija građana kojom se sve stavlja pod „Srnin“ pečat – možda je i najveće priznanje novinarima „Srne“.

„Srna“ svoje informacije plasira na područje Srpske, BiH, Srbije i cijelog regiona, ali i u svijet posredstvom ugovora i saradnje sa najvećim globalnim agencijskim mrežama.

„Srna“ je danas moderna agencija, sa zanatski i tehnički obučenim kadrom, sposobna da dnevno proizvede više od 250 informacija, uključujući foto i fono izvještaje.

„Srna“ je neodvojivo vezana za nastanak Republike Srpske i predstavlja jednu od njenih najstarijih i najznačajnijh institucija. Ko god je nekim poslom ušao u Srpsku za 22 godinu njenog postojanja – ušao je i u „Srnine“ vijesti.

„Srna“ nastavlja svoj rad sa jasnom namjerom da ispuni sve profesionalne izazove i da ostane informativni centar, prvenstveno Republike Srpske, ali i značajan medijski faktor u regionu.

Zahvaljujemo svim našim korisnicima na dosadašnjoj saradnji i obećavamo da će „Srna“ nastaviti svoj neprekidni informativni rad za dobrobit Republike Srpske i njenih građana.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja