U organizaciji Triatlon kluba „Herceg-Novi“ u nedjelju je u Herceg-Novom održan prvi Duatlon kup Crne Gore koji je ujedno bio i Otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint duatlonu.

triatlon takmicenje herceg novi

Start je bio u Igalu kod Titove vile, a program je realizovan trkom do Škvera i nazad, zatim vožnjom bicikla od Igala do Debelog Brijega i od Kofina do Igala. I na kraju nova trka u trčanju od Igala do Škvera.

U apsolutnoj konkurenciji pobjednik takmičenja, koje je okupilo 39 učesnika iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore je Jakša Diklić iz ekipe „Konavle“ sa Grude sa vremenom od jednog sata. Drugi je bio Ivan Kovačev iz „Podstrane“ iz istoimenog mjesta kod Splita sa vremenom jedan sat i 12 sekundi, dok je treći je na cilj stigao Nemanja Kovač iz subotičkog „Spartaka“ sa vremenom jedan sat i 25 sekundi.

U ženskoj konkurenciji  bile su samo dvije takmičarke. Pobjenik je Ana Aljinović iz Podstrane sa vremenom jedan sat, 15 minuta i 10 sekundi, dok je druga bila Milena Mijanović iz Herceg-Novog.

U bodovanju za prvenstvo Crne Gore prvi je Miloš Mikić iz Nikšića, drugi Luka Čupić iz Herceg-Novog i treći Danilo Janjušević iz Nikšića.

Ovaj kup je imao i takmičenje za veterane, učesnike starije od 40 godina.  Pobjednik je  Ranko Đajić iz Bara  sa vremenom  jedan sat, 14 minuta i 38 sekundi, drugi je bio Mario Grgat iz Kostanje sa vremenom jedan sat, 17 minuta i 10 sekundi, do je treće bio Mirko Kosić  iz Herceg-Novog  sa vremenom jedan sat, 20 minuta i 52 sekunde.