U Gacku se od davnina cijenio dobar lovac na predatore, a posebno su cijenjeni lovci na vukove, jer ustrijeliti vuka koji čini štetu je za svaku pohvalu. Onaj ko bi uspio da ustrijeli vuka nerijetko je dobijao nagradu.

vuk kapitalac

Jaden od onih kome je to pošlo za rukom ovoga vikenda je i Enis Tanović iz Kule Fazlagića. Enis, koji vodi Lovačku sekciju “Kula” pri Lovačkom udruženju “Vranjača” iz Gacka, ustrijelio je vuka kapitalca.

Prema Enisovim riječima ovo mu je četvrti vuk kojeg je ustrijelio u sezoni 2013./2014., a 15 od kada se vratio u Kulu Fazlagića.

”Današnji lovci nemaju strpljenja, a ono je temelj da bi neko bio dobar lovac i da bi uspio da ustrijeli divljač pa i vuka - kaže Tanović i dodaje da se u njegovoj porodici nasljeđuje ljubav prema lovu i gađanju.

- Poznato je pleme Tanović kroz povijest kao kapetanija. Što samo po sebi govori, da su se muška djeca odgajala u tom duhu. Hoću reći, bila su hitra na nišanu. Moj otac, djed, čukundjed, svi su bili lovci. Recimo, ja svoga unuka Anisa, već učim da voli lov. Vjerujem, da ću sa svojim iskustvom, uspjeti da napravim od njega vrhunskog lovca - zaključio je Tanović.