Proteklog vikenda u Beogradu, na bazenu SC „Novi Beograd“, održano je takmičenje reprezentacija u plivanju, „Četvoromeč“, na kojem su učestvovali plivači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ana na pobjednickom, Omladinski prvak BiH

Na ovome takmičenju učestvovalo je 200 plivača u dvije starosne kategorije.

A kategorija: muškarci – 1995,1996,1997  i  žene – 1997,1998,1999.

B kategorija: mučkarci – 1998,1999  i  žene - 2000, 2001.

Na ovoj smotri plivanja za reprezentaciju BiH nastupila je plivačica PK „Leotar“, Ana Čučković /1998/. Po propzicijama takmičila su se po dva najbolja plivača reprezentacije po disciplini. U takvoj konkurenciji Ana Čučković je plivala disciplinu 50 metara prsno i osvojila odlično četvrto mjesto, a ispred nje su bile dvije reprezentativke Slovenije i jedna reprezentativka Hrvatske.

„Zadovoljan sam Aninim rezultatom na takmičenju reprezentacija u Beogradu. Iako nije isplivala svoj najbolji rezultat osvojila je četvrto mjesto, gde su je dobile članice reprezentacija Slovenije i jedna reprezentativka Hrvatske.Treba imati na umu da plivačice Slovenije, Hrvatske i Srbije samo kao članice reprezentacije imaju po tri mjeseca zajedničkih priprema u toku godine, dok se mi u Leotaru u zimskom periodu moramo snalaziti van našeg grada za treninge naših članova“, rekao je trener Leotara Veljko Poljević i dodao da je takmičenje u Beogradu Ani poslužilo kao priprema za Balkanijadu koja se, 25-27. aprila, održava u Larisi, Grčka.

Sljedećeg vikenda plivače Leotara očekuje prvenstvo Republike Srpske na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banja Luci.