Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su danas, povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, položili cvijeće i zapalili svijeće na spomenike poginulih pripadnika Centra.

dan policije srpske trebinje

Takođe, položeno je cvijeće i zapaljene svijeće ispred spomen ploče 18 poginulih pripadnika CJB Trebinje, koja se nalazi u holu zgrade Centra.

„Na današnji dan 1992. godine formirano je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. U temelje Republike Srpske, a samim tim i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 18 pripadnika Centra ugradilo je svoje živote“, rekao je, u obraćanju gostima, Milivoje Vuković zamjenik načelnika Centra.
Zamjenik načelnika ovom prilikom je istakao dio rezultata Centra u prethodnom periodu. U prošloj godini policijski službenici Centra zaplijenili su preko 162 kilograma opojne droge marihuane skanka. Iz oblasti privrednog kriminaliteta policijski službenici Centra dokumentovali su 22 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 35 lica. Ovim izvještajima obuhvaćeni su direktori, članovi upravnih odbora, rukovodioci radnih jedinica i druga odgovorna lica. Iz oblasti ratnog zločina Centar je, tokom 2013. godine, dokumentovao osam krivičnih djela protiv 11 lica za područja Duvna, Konjica i Mostara“ naglasio je zamjenik načelnika.
Zamjenik načelnika Centra je, takođe, prisutne upoznao sa priznanjima koja je Centar dobio od najodgovornih ljudi MUP-a Republike Srpske.

“Zlatni znak policije“ najveće priznanje MUP-a Republike Srpske za ostvarene rezultate u radu dobio je Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Trebinje, „Plaketa“ je dodijeljena Jedinici za podršku Centra, a dva policijska službenika iz Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gacko za postignute rezultate novčano su nagrađeni, rekao je zamjenik načelnika Centra.